2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Article a favor de la Taxa a les Transaccions Financeres
En les darreres setmanes la Taxa a les Transaccions Financeres està rebent continus atacs provinents del sector financer. La campanya mediàtica i de pressió als governs dels 11 estats membres de la Unió Europea que el passat mes de gener es van comprometre a implementar-la al 2014 a partir del Procediment de Cooperació Reforçada, està posant en dubte la voluntat d'aquests per a dur-la a la pràctica. En paral·lel, el debat sobre el destí dels fons recaptats continua estant sobre la taula.

El passat divendres 14 de juny, i a iniciativa del Fòrum UBUNTU, el diari La Vanguardia va publicar un article d'opinió conjunt del Ministre Federal de Cooperació Econòmica i Desenvolupament d'Alemanya, Dirk Niebel; el Ministre d'Empreses Públiques i Cooperació al Desenvolupament de Bèlgica, Jean-Pascal Labille; i el Ministre delegat encarregat de Desenvolupament de França, Pascal Canfin. L'article mostra el compromís d'aquests tres governs en favor de la Taxa. No només en relació a la seva implementació, si no també amb la voluntat manifesta de dedicar part dels fons que es podrien recaptar a necessitats de desenvolupament i lluita contra el canvi climàtic. En un moment en què la taxa es posa en entredit pel sector financer i alguns governs de la UE, iniciatives com la dels tres ministres serveixen per a defensar una idea que contribuiria a fer un món millor i, sobretot, a regular el sector financer.

Tal i com defensen els ministres, des del Fòrum UBUNTU creiem que estem davant d'una oportunitat històrica que no podem deixar córrer, i per aquest motiu demanem a la resta de governs europeu a comprometre's explícitament amb aquesta iniciativa.