2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Presentació de la campanya Tackle Tax Havens a Barcelona
La lluita contra l’evasió i el frau fiscal és un tema de plena actualitat, en un moment especialment caracteritzat per l’austeritat i les retallades públiques. Cada vegada són més els que, des de la societat civil, alcen la veu i posen a l’abast de la ciutadania informació que mostra la inacció dels governs i les institucions financeres en aquest àmbit. Les dades fetes públiques darrerament per l’International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) així ho manifesten. Però no són els únics.

Per aquest motiu, el Fòrum Ubuntu ha organitzat la Presentació a Barcelona de la Campanya internacional 'Tackle Tax Havens. Fent front als paradisos fiscals', que ha tingut lloc el dijous 4 de juliol al Pati Llimona de Barcelona.

Aquest acte ha comptat amb representants d’alt nivell de la societat civil, com són: Mar Cabra, periodista membre de l’ICIJ i experta internacional en periodisme d’investigació i de dades; Xavier Vidal-Folch, periodista de El País; Juan Hdez. Vigueras, membre del Consell Científic d’ATTAC i co-fundador de la Tax Justice Network; i Manuel Manonelles, director del Fòrum Ubuntu.

Aquesta campanya, liderada per la Tax Justice Network, qui l’any passat ja denunciava que els paradisos fiscals albergaven entre 20 i 30 bilions de dòlars, compta amb el suport del Fòrum Ubuntu, que ha coordinat la seva creació a nivell català i espanyol. D’aquesta manera, el Fòrum Ubuntu continua amb la seva tasca de sociabilitzar la lluita contra els paradisos fiscals i la promoció de la campanya internacional en favor d’una taxa a les transaccions financeres.